Cinci sfaturi esentiale pentru o viata lunga

Intotdeauna m-am intrebat daca exista o lista cu lucruri pe care trebuie sa le fac pentru a ma asigura ca voi avea sanse maxime la o viata lunga si sanatoasa. De-a lungul timpului insa, am invatat ca lista este atat de lunga incat nimeni nu va putea niciodata sa bifeze toate aceste lucruri. Totusi, daca te ghidezi dupa cele mai importante dintre ele si urmezi o directie buna, exista sanse mari ca acest lucru sa se intample. 

Daca pe site-ul Vivat Familia vei gasi zeci sfaturi practice si sanatoase pentru majoritatea afectiunilor posibile care iti pun in pericol longevitatea, in acest articol ma voi rezuma la un top 5. Este vorba despre sfaturi generale, extrem de cunoscute, pe care foarte multi le dau altora, dar extrem de putini le respecta. 

1. Gaseste sportul care ti se potriveste si practica-l

Cu totii stim cat de important este sportul pentru sanatate si cat de bine ne face sa ne simtim. Daca vrei sa poti plimba cu bicicleta si la 70 de ani, ideal ar fi sa gasesti cat mai repede un sport pe care sa-l practici. Asta in caz ca nu ai gasit deja unul. 



2. Cauta mijloace de a scapa de stres

Inamicul principal al omului modern a devenit chiar propriul psihic. Modul in care gandesti si situatiile pe care ti le creezi sunt, practic, ceea ce te defineste ca persoana. Gandind pozitiv si fiind relaxat in privinta lucrurilor din jur, stresul va putea sa-ti sparga mai greu bariera de fericire pe care ti-o creezi.

3. Incearca sa mananci cat mai sanatos

In era supermarketurilor si a produselor modificate genetic, alimentatia s-a transformat dintr-o problema a cantitatii, intr-o problema a calitatii. Gaseste timp si informeaza-te cat mai bine despre ceea ce mananci si ce ar trebui sa mananci. Pe termen scurt, necesita timp. Pe termen lung, castiga timp. 


4. Respira aer curat 

Poluarea este un alt fenomen negativ intalnit la scala globala si care ne pune in pericol sanatatea. Daca stai la oras, ideal ar fi sa gasesti o metoda care sa-ti permita cat mai multe excursii in natura. Astfel, iti vei purifica atat corpul, cat si mintea. 

5. Consulta medicul pentru orice problema de sanatate

Foarte multi romani au inca retineri atunci cand vine vorba despre medici. Totusi, indiferent ca vorbim de probleme grave sau de simple dureri abdominale, consultul medicului ar trebui sa fie o obisnuinta pentru fiecare dintre noi. 

Asadar, acestea sunt principalele cinci sfaturi dupa care te poti ghida pentru a-ti maximiza sansele de a avea o viata mai lunga si mai sanatoasa. Tu ce alte sfaturi de acest gen i-ai oferi celui mai bun prieten?