Citatele mele preferate despre frumusete

Frumusetea exista in fiecare dintre noi, fie ca o vedem, fie ca nu. In unii, ea se manifesta mai degraba instrinsec, in altii, frumusetea tinde uneori chiar sa dea pe afara. Lumea este facuta in primul rand din lumina, iar singurul scop al luminii este sa puna in valoare frumusetea lucrurilor. 

De altfel, cei mai mari ganditori si scriitori ai lumii, pe langa faptul ca au fost creatori de frumusete, acestia au si filozofat pe marginea ei de cele mai multe ori, deoarece erau cei mai in masura sa vorbeasca despre ea. Iata cateva citate despre frumusete ale celor mai frumoase minti din istorie:

Pascal Bruckner
Frumuseţea e un capital care se delapidează în fiecare zi, şi frumoasele sunt nişte suverane aşezate pe un tron ce se clatină.

Michelangelo
Frumuseţea este eliminarea surplusului.

La Fontaine
Graţia este mai frumoasă decât frumuseţea, poate fiindcă graţia e frumuseţea în mişcare.

Dostoievski
Frumosul va salva lumea.

Constantin Brâncuşi
Frumosul este echitatea absolută.

Aristotel
Frumuseţea este darul lui Dumnezeu.

Immanuel Kant 
Frumosul este ceea ce place în mod universal fără concept.

Stendhal
Frumuseţea nu este decât promisiunea fericirii.

Petre Ţuţea
Morţii antici nu sunt deloc frumoşi. Numai morţii creştini sunt. Am găsit totuşi la Homer un mort de toată frumuseţea: Pentesileea, regina amazoanelor, omorâtă de Ahile. Şi plânge Ahile că a omorât frumuseţea asta de femeie... Şi-atunci Tersit - vocea poporului muncitor - se apucă să insulte cadavrul Pentensileei. Ahile îi dă un pumn şi-l omoară - pe poporul muncitor - că-i obraznic şi că insultă cadavrul ăleia. Aici am văzut aşadar o frumuseţe, deşi în principiu, morţii antici nu sunt frumoşi. Creştinii sunt cei care au introdus masca frumoasă a mortului.

Victor Hugo
Frumuseţea mă mulţumeşte prin simplul fapt că e frumoasă.

Heraclit
Frumuseţea este armonia contrariilor.

Ion Luca Caragiale
Nimic nu e mai frumos decât adevărul, nici mai adevărat decât frumosul.