descopera si respecta!

Am citit un articol despre natura…bun si am descoperit ca Planeta noastra nu ar putea exista fara unele animale si plante.

Posibila disparitie a unor specii de plante si animale ar pune in pericol planeta.

Aproximativ 17.000 de specii sunt in acest moment pe cale de disparitie, iar alte 869 sunt disparute sau mai exista in captivitate. Numai in ultimul an, starea a 183 de specii s-a inrautatit semnificativ.

In momentul de fata, in lume sunt 394 de specii de primate. 400.000 de exemplare de maimute si in jur de un miliard de alte primate. Dintre acestea, 114 specii sunt pe cale de disparitie. Vânatoarea excesiva si pierderea habitatelor in fata marilor lucrari de infrastructura reprezinta principalele amenintari.

Totalitatea actiunilor omului care influenteaza natura sunt cuprinse într-un factor antropic.

Natura: se refera la ceea ce numin noi oamenii “salbaticie” si cand zici salbaticie te referi la animale salbatice, paduri, stanci, ape si in general acele lucruri care nu au fost atinse si alterate de mana sau stiinta omului. Asa ar fi trebuit sa ramana. Natura sa fie cat mai verde plina de plante si de animale salbatice care sa si traiasca in pace. Dar omul a patruns si a distrus ceea ce era odata verde si inca o mai distruge fara sa se gandeasca la consecinte.

Respecta si ajuta cumva spetiile verzi neatinse de om daca mai exista:-?:-L