Stil de viata sanatos – fitness si sport

 E foarte indicat sa facem miscare zilnic, indiferent de anotimp. In timp ce vara si in anotimpurile mai calduroase putem sa facem sport in aer liber, sa alergam sau sa facem orice alt tip de activitate care ne solicita din punct de vedere fizic, iarna lucrurile se schimba. Temperaturile scazute, vremea neprietenoasa si racelile te pot face sa dai un pas inapoi cand vine vorba de a face miscare. Ce bine ca au aparut salile de fitness pentru cei care chiar vor sa faca miscare si nu gasesc mereu scuze pentru a avea un stil de viata mai sanatos.

Am observat pana acum ca exista tot felul de trenduri si miscari in orice domeniu. In design interior, in moda, in  gadgeturi... De ce nu ar exista si trenduri in fitness? An de an apar noi echipamente pentru fitness, dar si noi feluri in care poti face sport.


Sporturi in apa

Evident ca cel mai cunoscut tip de miscare in apa este inotul. Acesta te poate ajuta sa ai o postura mai buna, amelioreaza durerile de spate si daca este efectuat cu regularitate te va face sa slabesti. Pe langa inot, exista multe alte tipuri de sporturi noi ce se pot face in apa. Printre ele se numara Aqua-Bouncing care este o combinatie intre aqua-jogging si saritura pe trambulina. Acest tip de miscare este foarte distractiv si te ajuta foarte mult sa ai un corp mai puternic. Avantajul sporturilor in apa  este faptul ca presiunea asupra oaselor si articulatiilor scade considerabil. Si persoanele care sunt supraponderale pot slabi mult mai usor daca vor practica astfel de sporturi.

Sporturi relaxante

Exista multe tipuri de miscare care au ca scop relaxarea, dar poate cel mai cunoscut este yoga. Evident ca si acest sport a evoluat si i-au fost adaugate mai multe elemente din alte sporturi. Cel mai nou trend in materie de yoga este aerial yoga, o combinatie de yoga, gimnastica acrobatica si antrenament de forta. Noutatea este ca toate exercitiile se realizeaza in aer. Acest lucru te ajuta sa iti intaresti musculatura, dar sa te si relaxezi.


Sporturi energice

Poate cel mai cunoscut tip de miscare foarte energic este zumba. Se bazeaza pe elemente de dans, efectuate foarte energic. Ritmurile si miscarile sunt foarte alerte si diferite, iar asta te face sa te simti bine in timp ce faci miscare. Un alt nou tip de sport asemanator este hot hula. Ritmurile si miscarile sunt foarte diferite fata de zumba, fiind folosita muzica cu ritmuri de reggae si miscari specifice dansului hula. Caloriile arse nu sunt la fel de numeroase ca intr-o sesiune de alergat, dar distractia este mult mai mare.


Care dintre noile trenduri in fitness te atrage cel mai mult?