Cum sa-ti transformi casa intr-o locuinta nordica

Designul scandinav a devenit din ce in ce mai cunoscut in tara noastra si e foarte cerut in special de tineri. Amenajarea in acest stil este simpla, minimalista, plina de lumina si culori pastelate. Daca vrei sa ai acest stil in casa ta, iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi:

Schimba-ti corpurile de iluminat cu unele ce au detalii de alama si cupru

Lumina este peste tot in casele nordicilor, mai ales din cauza faptului ca iernile lor sunt lungi si intunecoase. Accesoriile si accentele din cupru nu ar trebui sa lipseasca din locuinta ta, asa ca noi te sfatuim sa incepi cu corpurile de iluminat. Poti sa alegi dintr-o gama variata de modele, dar cele mai de efect sunt corpurile de iluminat cu abajururi rotunde de cupru sau alama.

Alege niste scaune simple, din materiale naturale

Scaunele simple sunt specifice stilului scandinav. Culorile folosite sunt naturale, de la maro, crem, pana la negru si gri. Simplitatea este cheia, iar accesoriile vor face lucrurile cu care iti amenajezi casa sa prinda viata. De aceea un scaun simplu care pare rigid si monoton isi va schimba complet infatisarea daca folosesti o patura pufoasa sau un pled.
Adauga accente de culoare

Culoarea preferata a scandinavilor este albul, dar ce folosesti pentru a crea accente si a da o nota mai vesela casei? Nuante de albastru, evident. Poti sa treci de la albastru pal spre verde la turcoaz puternic. Iese perfect in evidenta pe un fond alb cu detalii negre, specific nordicilor. E foarte simplu sa adaugi accente albastre in casa ta. Tot ce trebuie sa faci este sa gasesti nuanta potrivita si sa o folosesti pentru decoratiuni, covoare, tablouri, perne sau orice alt obiect din casa ta.

Vopseste unii pereti in tonuri de gri

Designul nordic poate fi vizualizat ca fiind un interior monocrom, in alb si negru. De aceea faptul ca peretii gri au revenit in acest tip de interior ne bucura. Nu schimba felul neutru si monocrom al stilului, dar este un punct de atractie. In plus, il poti scoate in evidenta mult mai usor cu accesorii si obiecte decorative.

Alege decoratiuni si obiecte de arta monocrome

Interioarele nordice sunt simple si datorita obiectelor decorative folosite. Chiar daca modelele pot fi putin complexe, culorile sunt intotdeauna neutre sau monocrome. Daca totusi iti doresti sa aduci putina culoare, opreste-te la o singura nuanta a unei culori si foloseste-o ca accent in diverse obiecte din camera.

Acestia sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmezi daca vrei sa ai o casa cu o tematica nordica. Tu ce sfat o sa urmezi dintre cele de mai sus?