De ce sa iti iei un animal de companie

Momanetul in care ai decis ca vrei sa iti iei un animal de companie poate sa fie unul decisiv in viata ta. Primul animalut probabil ca l-ai avut cand aveai cativa anisori si a fost un peste, un papagal sau un hamster. Dar daca ai vrea sa iti iei un animal care implica mai multa responsabilitate si nu esti convins ca esti pregatit?

Sa ai un animal de companie are multe beneficii. Un caine te va face sa fii mai responsabil si sa ai mai multa grija atat de el cat si de tine. Relatia dintre un om si un caine nu poate fi descrisa de nimeni, iar iubirea si devotamentul lor nu pot fi inlocuite cu nimic. 

Un caine te va face sa iesi mai mult sa te plimbi, sa ai grija cum iti organizezi prioritatile si sa ai o lista clara cu lucruri pe care trebuie sa le faci. De exemplu, daca trebuie sa mergi cu cainele la veterinar, vei amana orice alta activitate pentru asta. 



Un animalut te va face sa te simti matur si responsabil, atat timp cat o sa ai doar tu grija de el. Chiar daca la inceput iti va testa limitele si nervii, trebuie sa il vezi ca pe un copil mic ce trebuie invatat si educat. El se va obisnui cu prezenta ta si cu faptul ca nu are voie sa faca anumite lucrurui, iar tu te vei obisnui sa ai grija mereu de el. 

Orice animal de companie iti va tine de urat in momentele in care nu vrei sa fii singur si vei avea un motiv bun sa te intorci mereu cat mai repede acasa. O sa fii mai chibzuit cu lucrurile pe care le cumperi pentru tine deoarece acum mai este un membru in casa ta care are nevoie de diverse lucruri, de la mancare pana la jucarii. 


Iubirea si atasamentul animalutului fata de tine te vor motiva sa te implici cat mai mult in viata patrupedului. O sa realizezi ca acum face parte din viata ta si ca este copilul tau de care trebuie sa ai grija. 

Daca ai avut nevoie de un motiv pentru a-ti lua un animal de companie sper ca l-ai gasit pe cel potrivit, iar acum o sa adopti unul care sa iti faca viata mai frumoasa si interesanta.