Politetea - principala arma impotriva rautatilor

Modul in care ne comportam spune atat de multe lucruri despre noi si o face in toate limbile. Personalitatea noastra se reflecta extrem de bine in felul de a vorbi, in gesturile noastre si in modul in care gandim (atunci cand ne exprimam gandurile intr-o forma sau alta). Dintre toate formele de integrare sociala si de consideratie fata de aproapele tau, politetea este abordarea cea mai corecta. Fiind politicos, reusesti sa-ti atragi in jurul tau doar persoane de acest tip si sa devii o persoana mai bune.


Fiecare dintre noi are momente in care isi propune sa fie mai politicos intr-o situatie similara in care si-a pierdut cumpatul. Daca ti se intampla si tie, este un semn. Esti cu un pas mai aproape de schimbare. Politetea trebuie insa aplicata numai decat si nu doar cu cei la care tii, ci cu orice alta persoana cu care interactionezi pe parcursul vietii. Este usor sa fii necioplit si sa jigneste pe cineva atunci cand ai o problema cu acea persoana. In schimb, necesita mult curaj si stapanire de sine sa reusesti sa intelegi o persoana si sa-i raspunzi calm, cu cuvinte alese, indiferent de problema pe care o aveti. Nu uita ca totul se poate rezolva prin cuvinte bine alese, deci este in van sa-ti folosesti cuvintele intr-un mod in care nu doresti sa ti se vorbesca nici  tie.



Politetea, de regula, vine la pachet cu o educatie extrem de buna care functioneaza ca o carte de vizita pentru orice persoana. Politetea e in tine, e in noi, si e una din cele mai bune resurse pe care le avem pentru integrarea in societiate si pentru confortul nostru psihic.

Intr-un stat civizilat cu pretentii de tara europeana si atlantica, politetea nu mai este optionala. Este un "must".