Motivatia si trasaturile de caracter

Pentru mine, motivatia adevarata nu izvoraste dintr-o trasatura de caracter, ci este suma factorilor pozitivi care iti influenteaza starile. Fiecare om are nevoie sa simte motivat atunci cand face un anumit lucru deoarece este in natura umana sa desfasoare doar activitatile care ii aduc un anumit benefeciu, fie el spiritual sau material.

Unde gasim motivatia? In orice lucru, atata timp cat stim cum sa o cautam. Motivatia poate fi ascunsa chiar sub nasul nostru indiferent de lucrurile care tind sa ne supere sau sa ne descurajeze. Obstacolele intalnite in cale nu sunt altceva decat experiente si trebuiesc luate ca atare. Avem de invatat din orice, iar acest orice poate sa ne aduca mai multe beneficii fata de cat speram la inceput. Zambeste!


Principalul efect al lipsei de motivatie este depresia, deci cu siguranta nimeni nu-si doreasca sa o piarda deoparte. Atunci lucruile par sa mearga mai prost decat de obicei, gaseste-ti motivatia in alta parte si incearca sa privesti mereu partea buna a lucrurilor. In primul rand, gandeste-te ca nimic nu dureaza o vesnicie si ca totul a fost creat de asa natura incat sa gasesti ceva bun chiar si in ce mai mare rau posibil. Cine a spus ca binele este relativ, chiar a avut dreptate.

Singurul lucru care ar trebui sa te preocupe vreodata ar trebui sa fie propria ta fericire. Aminteste-ti cat de mult iti doreai sa fii cineva cand erai copil si cat de mult sperai ca o sa ajungi mare si ca o sa faci tot ce ti-ai dorit vreodata sa faci. Ce s-a intamplat cu toate acele vise? De ce ti-ai pus planurile pe pauza? Ia-ti timpul tau si incearca sa le bifezi usor, usor. Cu anumite eforturi, nimic nu este imposibil in lumea aceasta atata timp cat iti doresti cu adevart sa faci un lucru.

Tu ce-ai facut astazi ca sa fii fericit?