Cum avem grija de sanatatea noastra?

Intr-o lume axata pe consumerism si pe superficialitate, un numar destul de mic de persoane si-au pastrat luciditatea de a alege ce-i mai bun pentru ei si nu doar ce li se ofera. Din punctul meu de vedere, acest lucru este pe cat de normal, pe atat de trist, dar in acelasi timp este bine ca avem de unde sa ne informam corect si sa gasim alternativele potrivite.

Eu, spre exemplu, de o vreme incoace am inceput sa acord mult mai multa atentie sanatatii mele si sa incerc sa iau in considerare metode alternative de a-mi mentine santatatea mentala si fizica la cote maxime. De altfel, acesta este si motivul pentru care mai nou frecventez destul de des site-ul Plantum.ro magazin de produse naturiste.

Pe langa asta, un alt factor extrem de important pentru santatate consta in practicarea unui sport. Cel putin o data pe saptamana, poti sa-ti gasesti timp de a face putina miscare, indiferent de sportul pe care il alegi. Cu toate acestea, este bine ca si in restul timpului sa eviti cat mai mult stagnarea, mai ales daca job-ul tau presupune ore intregi de stat la birou in fata unui calculator. Nu trebuie sa fii atlet de performanta pentru a-ti mentine fizicul intr-o stare buna.
               
Majoritatea studiilor vorbesc despre faptul ca cel putin 30 de minute pe zi de miscare sunt absolut necesare unui corp echilibrat si unei minti sanatoase. Asta inseamna ca, in afara programului de munca, ai putea sa-ti faci putin timp pentru a merge la alergat sau pentru a face niste exercitii fizice chiar la tine acasa. De asemenea, este bine sa renunti din cand in cand la masina personala sau la mijloacele de transport in comun pentru a testa beneficiile  pentru sanatate pe care viata de pieton ti le poate aduce.

Asadar, desi presupune putina vointa,  din punctul meu de vedere este extrem de important sa facem lucruri concrete pentru noi insine si sa gasim cele mai bune solutii pentru a ne mentine sanatatea. Si acum, te rugam sa ne raspunzi printr-un comentariu la aceasta intrebare: tu cum ai grija de sanatatea ta?